Små grodorna, små grodorna är lustiga att se….

371

och vansinnigt roliga att fotografera. Vi har en pågående grodvandring och fortplantning på Djäkneberget i Västerås. Det är ett härligt skådespel för både ögon och öron. Och för alla åldrar. Jag har besökt detta skådespel vid två tillfällen och träffat på både småbarn och skolbarn liksom pensionärer som jag språkat med under de timmar jag suttit där med min kamera. Ljudet som råder vid dammen är som att stå i närheten av en crossbana. Så fascinerande.

Eftersom djuren är fridlysta och dammen inhägnad spatserar jag inte direkt ut i vattnet med vadarstövlarna på utan får stå på sidan av och fota. Kunde dock komma lite närmare några nyfikna små rackare så jag fick användning av makroobjektivet ett par gånger.

373

375

Fortplantning ja…. Aktiviteten är i full gång och antalet grodor är inte en eller 2. Inte heller 100 eller 200. Nej det är betydligt många fler. Dammen liksom kokar av aktivitet.

370

368

369

En sak jag kom att tänka på när jag satt där var vad som händer om 2 grodor kysser varandra. Blir det månne en prins och en prinsessa då eller…

376

En del var riktigt kärleksfulla, en del såg ut att vara lite oense….

372

Men efter dagar fyllda av fortplantningsaktiviteter blir det med all säkerhet en hel del resultat 😉 Åtminstone om man kikar på nästa bild…

374

Att fotografera grodorna var riktigt roligt. En sak som inte var riktigt lika rolig var att försöka ge sig på att fota en groda på språng, alltså i sitt hoppande skede. Försökte zooma in en groda åt gången och gav mig tid och tålamod att vänta på att just den grodan skulle hoppa men dom är verkligen fulla i tusan för inte hoppade dom inte… Det hoppades massor runt ikring men ville liksom ha en pangbild på EN hoppande groda och HUR svårt kan det va??!!!

SKITSVÅRT! Kolla in här bara:

SUCK!! Envis som jag är så sitter jag väl snart där igen i väntan på pangbilden…

I Like

Outdoor Wednesday

367

23 tankar om “Små grodorna, små grodorna är lustiga att se….

 1. Härligt Susanne…vilka grodbilder.
  Här nere i Malmö har jag inte hört en enda groda i dammarna runt min bostad…måste ut och kika om det finns någon aktivitet.

  Vh

  Gilla

  • Tack Matts!! Ja, här kokar vattnet av grodornas aktiviteter. Riktigt häftigt att se faktiskt. Nu väntar dock vårblomster som fotoobjekt men väntar tills jag blir ledig ett par dagar först… Ha det!!

   Gilla

 2. Kanonsköna bilder på kärleksakterna i fint väder , tro jag att de får vårkänslor då !
  Inte lät med hoppbild men lycka till nästa gång !
  Var på grodsafari i helgen , lägger nog ut en bild ikväll.
  Ha det gott !

  Gilla

 3. Fantastiskt läckert. Verkligen. Var och kollade efter lövgroda och klockgroda i helgen men hörde endast några få. De har inte kommit igång riktigt än. Är nog lite för kallt än. Men längtar tills det blir full fräs. Njuter av dina sålänge. Kram

  Gilla

 4. Pingback: Den som inga byxor (läs; kalsonger) har…. | Nattsyrransphoto

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s