1 och 2… stånk och stön…

46

Nej, det blir inte alltid som man tänkt sig… 

Det brukar ju gå över… 😉 

Men nopp, det gjorde det inte den här gången.

Jag har under vinter/vår 2016 varit flitig användare av matvågen och bokfört mina födointag vilket resulterat i – 6 kg på vågen 🙂 :).

Det började den där söndagskvällen i februari när jag kände mig totalt less på den där pluffsiga degklumpen som vareviga dag prompt trängde sig ut över byxlinningen… det var då som jag bestämde mig. Dessutom hade jag insett att det är magert med vass på Cypern så ”väck-med-häck” var ett måste 😉

Och eftersom jag ibland kan ta lite småhetsiga beslut så sa det bara svisch och plötsligt satt Aftonbladets Viktklubbs App på mobilen och jag var medlem. Sambon som behövde några dagars betänketid, eftersom han inte tar dom här hetsiga besluten… gick med han också, efter några dagar. Tillsammans har vi vägt och mätt allt vi lagt på tallriken med mycket goda och positiva resultat. 

Nu är det inte bara intagen som betyder något utan utgifterna är ju en stor del i det hela. Det var här som något hände… Kroppen samarbetade inte riktigt med min hjärna, min vilja.

Så nu är jag på en helt annan nivå än innan jag ens började träna. Nu är det begränsat med rörelse och instruktioner vad jag ska och får göra, får jag hjälp med av min fysioterapeut Oskar. 

62,1

Jag är även ordinerad lite medicinsk behandling och ev när det värsta lagt sig kan det bli aktuellt med sprutor också men det är nog ett tag kvar tills dess.

Envis som jag är så fortsatte jag att jobba och ösa på i 190… Tills jag en dag knappt kunde göra något alls… Alla moment smärtade. Alla kroppspositioner gjorde ont och sömnbristen gjorde sig påmind. Det var då jag började undra vad 17 jag håller på med…

Här tar man starka mediciner för att bli bättre, få hjälp och sen öser man på som vanligt. Det kändes rätt knäppt faktiskt. Så jag tog beslutet att sjukskriva mig vilket jag idag är mycket tacksam över. Nu, efter läkarbesök är jag sjukskriven flera veckor, både helt och halvt och prover är tagna och smärtlindringen är påökt. Idag väntar även ett nytt besök hos Oskar, så i eftermiddag får jag se om jag får några fler övningar att jobba med… Fast idag är en skitdag. Att jag vill ha ett rent och fint hem till midsommar får jag idag äta upp…

63,1

Nu vet jag att det här eländet kommer att ta tid. Jag har nämligen varit med förr… För 6 år sedan hade jag likadant men då mest fokuserat på ena sidan. Nu är båda sidorna nästan lika mycket angripna. Läkaren gav mig 1-1½ år… inte som kvarstående levnadstid då, utan läkningen kommer att ta så lång tid…  så det är ju bara att ställa sig in på det redan nu. Men det ska ju succesivt bli bättre så klart och självklart får man göra det bästa av situationen.

Så jag har skapat min träningsmojäng a’la Oskar (hans skapelse) och där tränar jag 3 gånger om dagen och jag har laddat ner och börjat lyssna på poddar och jag funderar över livet och min yrkesframtid.

61,1

Båda läkarna jag träffat har gett mig rådet att jobba på en arbetsplats där jag inte behöver gå och stå hela dagarna. Så… jaha… vad ska man då hitta på?? Att sitta still är inte heller någon jättebra idé… Dels ”fastnar” jag (i höfterna), dels blir jag rastlös. Jag ska verkligen ta min sommar att fundera på vad som är mest optimalt.

Poddar ja 🙂

Nu brukar jag lyssna av och till på olika dokumentärprogram på Sveriges Radio men det här med poddar har jag bara hört andra prata om och själv har jag varit lite bortkommen… tills i helgen när jag dejtade några fina barndomskamrater. En av dom tipsade då om poddar och hur det funkar så nu sitter det en app även på min mobil och jag har redan hunnit med att skapa en lista och lyssnat på flertalet bra program. 

Så nu vill jag verkligen ge ett tips till er andra som vill lyssna. Skaffa appen och sök intressanta poddar. 

Jag som jobbar en del med mig själv, min självbild och mitt självförtroende, har hittat en superpodd som jag varmt kan rekommendera…

Den heter – På ett annat plan, med Kjell Enhager och Mia Öhrn. Det är samtal och vägledning inom olika ämnen varvat med olika övningar. Är ni nyfikna så kolla in den här podden 🙂

60,1

Just nu står jag inför olika vägval och då är den här typen av poddar helt super. Sen ska jag leta efter någon riktigt riktigt rolig podd där jag får uppleva många ögonblick av skratt. För ett gott skratt förlänger livet och leva länge… det vill jag göra.

Ha nu alla goa vänner och ev ovänner en underbar Midsommar. Vi styr bilen mot vårt älskade lilla torp, vårt sommarhus, vår plats på jorden!

Puss och Hej, från lilla mig ❤

TORSDAGSTEMA – I LIKE

3 tankar om “1 och 2… stånk och stön…

  1. Men stackare, har du sådana besvär! Hoppas att det läker lite fortare nu om du har vett att inte ösa på utan lyssna på kroppen.
    Inser att jag inte hört någon sommarpratare – det måste jag ordna!
    Kram!

    Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s