Torpliv, pyssel och rattmuff

Helgen som gick var planerad sen en tid tillbaka. Planerad och fulltecknad. Vi skulle premiärsova i vårt nya torp. Fast sova var kanske att ta i… jo då, vi sov en del också, men fokus var egentligen på pyssel och renovering. Och OJ vad vi pysslade. Det mesta gick som planerat men som det brukar vara så blir det inte alltid som man tänkt sig…

8

Vi valde att köpa vårt torp i befintligt skick vilket säljaren nog var väldigt tacksam för. Han såg torpet mer som en belastning än ett nöje. Varför vi valde att köpa det i befintligt skick var för att när vi var där på visning så förstod vi just detta, att säljaren helst ville bli av med allt så snart som möjligt samt att han inte hade ett dugg intresse i det som fanns i torp och uthus. Och det som fans där kändes ”fräscht” och helt okej, inte äckligt och unket som det kan vara (vilket man sett på en del visningar). 

Och tänk hur tanken kan ändra sig under processen att bli torpägare… 😉 till ett torp komplett med inredning och allt…

När vi var där på visningen efter att ha tittat på alla bilder på Hemnet så sa vi till varandra att, eftersom det såg bra ut och vi gillade vad vi såg så fanns det ju inte så mycket att göra. Vi kunde ju egentligen bara åka dit och vara, sitta på bänken i solen och njuta av en kopp kaffe, iklädda våra nyinförskaffade träskor och njuta av fågelkvitter och leva torpliv… Och visst hade vi kunnat göra det valet, men det är här det blir så typiskt och med all säkerhet inte alls ovanligt… För hur det än är så vill vi nog alla sätta vår egen prägel och det är där vi är just nu 🙂

Och det är vansinnigt kul och spännande. Nu har varken jag eller sambon tummen helt mitt i handen så vi pysslar och fixar det vi kan och glömmer både tid och rum. Men när man märker den där irritationsvågen i luften och vi besitter lite sura miner så vet vi att vi även glömt bort att äta 😉 Men vi löste det också förstås. 

Hur gick det då? Jo, vi är på god väg och vi hann massor. Huvudkudden äntrades kanske lite sent om nätterna men vi fick både sömn och mat så det gick ingen större nöd på oss. Dessvärre upptäckte vi att den kyl som skulle funka, inte riktigt uppfyllde det som krävs för att kallas kyl 😉 så det blev ett besök in till Karlskoga för att inhandla en ny. Nu har vi något vi vet funkar och det känns alltid bra och jag kan sluta oroa mig för oinbjudna baciller på besök i medhavd mat…

11

9
10

12

13

Bilderna ovan är hämtade från mäklarens annons och visst hade vi kunnat valt att fortsätta ha det så. Vi finner inget fel med det, men att flytta in till något som ska bli vårt medföljer hos mig en process som startar i hjärnan där jag börjar planera och sätta min/vår prägel och den processen startade innan vi ens hade torpet i vår ägo. Typiskt mig 😉

Så sambon begav sig till torpet en kväll förra veckan för att förbereda och riva ut så att när vi äntrade torpet på fredagen kunde rivstarta med vårt planerade pyssel.

16

Den platsbyggda soffan/sängen var ett minne blott och oj så mycket plats det plötsligt blev 🙂 Och när jag såg vad som fanns där förut, så hade jag nog önskat att dom tidigare ägarna bevarat timret utan vitfärg men nu är det som det är och vi valde att fortsätta ha det ljust.

17

Även den mindre fräscha plastmattan fick flytta på sig för ett nytt och fräscht golv som på bilden syns i sin förpackning.

18

Det var inte enbart gammalt timmer vi fann utan gamla tapetrester som vi lyckats bevara lite av. Rester som kommer att ramas in och bli till vackra tavlor..

20

21

Vår fredagseftermiddag/kväll och natt bestod av besök på ett loppis (vi hade lite dåligt med kastruller… och där fanns ju så mycket annat spännande också) och målning. Tak, väggar och golvlister fick sig en uppfräschning och istället för den shabby chic vita kulören på väggarna valde vi en liten mer varm antikvit nyans. Kudden äntrades fram på morgonkvisten och sömnen blev kort och effektiv. Lördagen var ju även den fulltecknad så det gick inte an att ta sig en skön sovmorgon.

22

Några nya och några fler uttag kändes nödvändigt för att slippa trängas med skarvsladdar som det var innan så det stod med på sambons att-göra-lista.

23

24

25

Det lite mer grövre jobbet fick även det ske inomhus den här helgen eftersom det typiska aprilvädret visade sig utanför med snö, regn och kyla om vartannat. Men kaffet och kexen stod redo så det gick ingen nöd på oss trots busväder och råkalla vindar utanför fönstren.

26

Och visst fick vi även tillfälle till att njuta av det magiska stunderna under helgen… Iklädda våra nyinförskaffade träskor lyckades vi få till korta stunder där vi kunde sitta på bänken i solen, med en kopp kaffe i handen och lyssna på fåglarnas kvitter och njuta av torpliv. Det handlade bara om att ta vara på de korta solglimtarna som aprilvädret bjöd på. 

14

Och visst ska jag utforska den omgivande naturen och se vad som finns bakom krönet, men först ska vi pyssla och pynta i vårt torp. Och jag ska inhandla något värmande att ha under rumpan så att jag inte förfryser mina skinkor vid toabesöken i vårt utedass. En arbetskamrat tipsade om rattmuff 🙂 :). Hahaha! Jag kan nästan se det framför mig… En rosa rattmuff runt rumpan, ja det vore nåt :). En annan arbetskamrat, tillika torpägare tipsade om frigolitring så det får nog bli en sån trots allt, fast att rattmuff lät mer spännande.

Hur ser det ut nu då i vårt torp, efter vår spännande pysselhelg…

19

Före…

29

30

Efter…

Köket har fått sig en liten förvandling men är långt ifrån klart.

28

Några fina detaljer får pryda och pynta öppna ytor, men dom hinner nog byta plats många gånger vartefter det fylls på med vackra ting :).

27

Rummet där vi ska ha bäddsoffa, bord, fåtöljer och annat är nästintill klart och känns så snyggt och fint och vi är oerhört nöjda över vad vi åstadkomit med enkla medel. Och min älskade sambo är en oerhört händig och duktig man med bra smak. Vi har våra kunskaper och roller och tillsammans får vi till det bra och som vi vill ha det.

15

Nu ser vi fram emot nästa gång vi ska leva torpliv. Fast vi har faktiskt hunnit med ett besök redan… I onsdags kväll var vi över med möbler och tog med oss skräp tillbaka hem. Bäst att passa på när släpkärran var med 🙂 Och ännu finns det mycket kvar på att-göra-listan men den här listan känns inte betungande alls. Den känns bara spännande och rolig och det är väl så det ska vara för att det inte ska bli en belastning.

Ha det gott alla! Och fortsättning följer…

TORSDAGSTEMA

Annonser

One thought on “Torpliv, pyssel och rattmuff

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s