Det lyser så vackert i fönstret

73

Snart är det första advent. Jisses vad tiden springer iväg. I morse när jag kom till jobbet lös det så varmt och vackert i våra fönster. Nattpersonalen hade plockat upp adventsljusstakarna och man kände under frukosten att det uppskattas lika mycket av våra patienter som av oss personal. Det blir liksom en viss varm och ombonad känsla när stakarna står där och lyser i fönstren. 

Jag ska plocka och pynta jag också. Jobbar hela kommande adventshelg så det blir att pyssla under torsdagen. Julmusik, lussekattsdoft och upplysta fönster… ja det ska vi ha här hemma imorgon. 

I lördags på min lediga dag ställde jag klockan (trots att jag äntligen kunde få sova…). Frosten täckte marken och växtligheten och solen klev upp på en klarblå himmel… Nej, då går det inte att bara ligga hemma och slappa i sköna sängen.

Jag gav mig av med kamera och fika till Hjälstaviken igen. Ville ju så gärna se den oerhört söta skäggmesen och det fick jag. En gång, en mes. Men jag hann få den på bild och det gjorde min dag.

71

Dom är inte jättelätta att få syn på. Nu såg jag ett vasstrå som rörde på sig lite extra i den annars blåsiga kalla morgonen och det var just där jag fick syn på den, Skäggmesen.

Tur jag var redo med kameran för den satt inte kvar länge innan den gav sig av igen och sen höll sig osynlig under mina resterande 4 timmar som jag tillbringade där i Hjälstaviken. Den lilla Rödhaken var ju så söt också där den spatserade på den frostiga pinnen (översta bilden). 

72

Jag hann även med att se Havsörnen innan den gav sig av. Jag lyckades få ett foto av den men eftersom det var rätt långt bort ser det mest ut som en fluglort på bilden så den undviker jag att visa upp 😉

86

Men Hacke får vara med…

På en plats bredvid sjön har dom nämligen ställt upp en matningsplats och där fanns det gott om pippi´s av alla möjliga arter. Det gick att stå där ganska nära utan att dom blev skrämda. Perfekt plats om man vill fota fåglar. Förutom en frussen tös med kamera så hade dom besök av en hungrig svart fyrfota vän som hittat värsta smörgåsbordet… Den svarta katten!!! Hmmmm…. Kanske har antalet flygande besökare minskat nästa gång vi kommer… Då vet jag varför…

Om vädret är på vår sida blir det snart ytterligare ett besök till Hjälstaviken och det ser jag fram emot. 

Wild Bird Wednesday

Outdoor Wednesday

Image-In-Ing

Torsdagstema

16 tankar om “Det lyser så vackert i fönstret

 1. Vilken tur att du ställde klockan och gick ut o fotade, annars hade vi aldrig fått se dessa underbara bilder!!! Fantastiska fågelbilder, de är ju så snabba och svåra att fota. Bra jobbat!!
  Och ja visst är det mysigt med advent och alla stjärnor som lyser upp i fönstren. Ha en fin helg trots jobb.

  Gillad av 1 person

 2. Bara älskar dina fantastiska bilder ! Helt underbara färger i vacker harmoni. Alltid lika roligt att också läsa dina tilhörande rader. Bilderna på skäggmesen är ljuvliga, skulle vilja ha dem på väggen här hemma. Du är onekligen en väldigt duktig fotograf !

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack Anita. Just nu längtar jag efter semestern och hoppas på att få tillbringa timtal med kameran framför dom ljuvligt söta kolibrin som ska finnas på Jamaica.. Blir så varm i hjärtat av dina fina ord. Tack!

   Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s