Obekväm och orange

52

Så Äntligen! tog jag mig i kragen och bokade tid hos optiker. För HUR svårt kan det vara… Det har tagit mig evigheter att ta mig dit vilket länge har varit ett måste. Det var cirka fyra år sen sist och när dom glasögon jag haft inte funkat optimalt, när irritationen växt för var gång jag har dom på näsan så har jag ju förstått att jag måste ta mig iväg. Det har bara vara den där lilla detaljen… att ta sig för och boka tid.

I fredags var jag och bokade tid, idag var jag där och 2 nya läsglasögon är beställda. Bytte kedja denna gång eftersom jag kände mig så grundlurad vid mitt senaste besök. Den gången mötte jag en manlig vältalig försäljare/optiker som fick mig att beställa både terminalglasögon (vilket var bestämt) och progressiva glasögon för okristligt mycket pengar. Dom progressiva glasögonen har jag under dessa fyra år använt som läsglasögon eftersom jag har ”höksyn” och såg mycket bättre utan på långt håll samt att jag känner mig väldigt obekväm i att använda glasögon hela tiden. Bortkastade pengar och vääääldigt dyra ”läsglasögon” blev det, vilket irriterat mig en del. Och som sagt… nu är två par läsglasögon beställda till halva priset av vad jag betalade för fyra år sen. För varför ska jag ha progressiva när jag inte behöver??? Den optiker jag träffade idag höll absolut med mig. 

Och annars då….

33

Jo tack… jobbat helg och idag på min enda lediga dag har jag passat på att vila mig ordentligt och uträttat just optikerbesök. Har även påbörjat inhandlingen inför vår resa om en månad. Ja, ni vet.. sånt där man behöver ta med sig, sånt där ”bra att ha-prylar”. Köpte på mig en tub Aloe Vera-gel som jag hört ska vara bra mot solsveda och sånt som sticks. Värt att prova eftersom jag får svullnader i storleken av en pingisboll av våra egna mygg så då blir jag nog lite orolig för vad dom jamaicanska mosqitosen ska erbjuda…

Eftersom dagen idag är totalgrå och supermörk så tänkte jag passa på att bjuda på orange och vacker höst. Nu är det inte mycket färg kvar i vår natur så då får man titta tillbaka i bildarkivet och hoppas att det snart blir fina soliga dagar framöver och faktiskt gärna lite vitt på backen som lyser upp det mörka.

54

53

60

57

55

58

56

59

64

65

62

Alla bilder utom den översta är från vår promenad och snabbvisit i Nolhagaparken i Alingsås i början på november. Den första bilden är fotad en tidig morgon utanför min hemstad, Västerås. En sån där morgon när kameran fick följa med i baksätet när jag skjutsade sonen. För man vet aldrig vad man kan se på vägen. Tänk så många gånger man ångrat att inte kameran var med… 

61

Nu väntar dagar av jobb, möten och utbildningar och sen håller jag tummarna att helgen bjussar på schysst väder så att jag kan stilla min fotoabstinens.

Ha det gott alla goa där ute 🙂

Through My Lens #16

Our World Tuesday

Image-In-Ing, Wordless

20 tankar om “Obekväm och orange

 1. Hmmmm… Nu läste texten också. Om optikern. Jag kan säga så här, jag har alla synfel som man kan ha, jag är närsynt, långsynt och så har jag brytningsfel.
  Det blir inte rätt att få ihop till ETT glasögon.
  Men min optiker sa så här satsa på att se på långt håll, men för att kunna läsa så köp läsglasögon på macken. Och han hade rätt. Jag köper mina på ÖB i olika styrkor. Låter + numret stå kvar på dem, så att jag vet det, sen använder jag dem beroende vad jag gör. Är det nåt riktigt pilljobb behöver jag starkare, till läsning svagare. Jag tror att jag har tre olika styrkor. Och glasögonen kostar bara typ 20-30 kr styck. Och de finns i snygga bågar. Man ska bara hitta rätt styrka.
  För närsynthet gäller naturligtvis optiker.

  Gillad av 1 person

  • Det var en klok optiker. Jag har också precis som du alla möjliga fel och väldigt svårt att få till ett par bra glasögon som passar alla tillfällen. Nu beställde jag läsglasögon så får vi se om det blir bra. Än så länge ser jag som en hök på långt håll och klarar mig utan. Trevlig helg 🙂

   Gilla

 2. Så otroligt fina bilder och Skäggmesen var fantastiskt vacker! Vilken bild på den! Att du lyckades så fantastiskt bra med en sån illusiv fågel som sticker så snart man andas är imponerande! Och Rödhaken är så fin där den går på den glittriga stocken! Jättefin bild det också! Nu vill jag åka dit och fotografera fåglar helt klart! Men såg att det låg liiite för långt för mig att åka! 🙂

  Gillad av 1 person

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s