Varmt hjärta denna frostiga morgon…

99

En småkylig morgon för ett par helger sedan, begav vi oss ut (igen) i arla morgonstund för att uppleva soluppgång och dimma. Nu blev det inte riktigt den dimmiga morgonen vi hoppats på men väl en vacker upplevelse, som så många andra gånger förut.

Vår plats denna dag var ett återbesök vid Svanås Naturstig där vårt första stopp var den lilla bad-/fikaplatsen. Vi valde att gå naturstigen medsols för att ta vara på solens uppgång. Kall om händer, näsa och tår och vansinnigt kaffesugen stod jag där och betraktade höstens framfart och det var då den dök upp….

Speglingen… Hjärtat. Så alldeles fantastiskt vackert.

Bilden har jag valt att kalla för – ”Naturlig kärlek”.

Den är vacker men långt ifrån någon perfekt bild och det är det som är så intressant…

Hur ser vi på t ex bilder/foton? Vad är det som avgör om en bild är ”bra eller mindre bra”? Och vem har rätt att avgöra om en bild är bra eller inte?

Jag har en sida på facebook där jag lägger ut en del av mina bilder. Jag är med på olika fågelsidor och natursidor. Lägger ut en bild då och då vilka blir måttligt ”gillade”. (Obs, tanken är inte att jaga gillningar utan att få dela med mig av det jag ser och upplever). Den här bilden lade jag ut på en natursida och gissa om jag tappade hakan…. Den fick totalt 630 ”gilla” på bara någon dag och tanken slog mig flera gånger när det fullkomligt rasade in gillningar…

Är det motivet som avgör, bilden som sådan eller är det vår fantastiska natur som gav så fantastiskt mycket respons…??

Många andra bilder som jag lagt ut och där jag själv tycker att det finns något speciellt, dom blir knappt uppmärksammade… Det är spännande. Hur som helst så blev jag väldigt varmt i hjärtat och vill dela med mig detta i mitt inlägg, nr: 701 sedan starten :). 

Nu har ni säkert tröttnat på allt svammel 😉 men om ni orkar skrolla lite nedåt så bjuder jag på fler bilder från vår arla morgonpromenad i frostbeklädd natur och betydligt mindre svammel…

129

130

131

132

133

134

137

136

Det var så härligt att se hur solen tog tag om naturen och frosten fick ge vika. Kontrasterna var härliga där vi vandrade och stundtals lät det (och kändes) som om det regnade men det var frosten som smälte och gav vår stig en vattenbeklädd gång.

109

108

106

105

135

Det är lycka att bege sig tillbaka till samma plats flera gånger för att se hur det förändras med årstiderna. Vi har våra favoritplatser vi återkommer till men vi letar gärna upp nya spännande platser och till helgen väntar något extra spännande…

Vi ska ju till Vårgårda Naturfotodagar. SÅ kul! SOM vi sett fram emot detta evenemang som vi besöker för första gången. Oj vad vi kommer att vara fyllda av inspiration. DET gillar jag 🙂

TORSDAGSTEMA

OUTDOOR WEDNESDAY

THROUGH MY LENS

28 tankar om “Varmt hjärta denna frostiga morgon…

 1. Vilka vackra och krispiga bilder från morgonpromenaden, det är verkligen en tid på dygnet så naturen är som vackrast. Hjärtat är ju helt otroligt, så läckert! Det där med att få en bild uppmärksammad är nog en kombination av att visa något vackert och skickligt utfört samt en massa tur. Jag har Instagram och där är det ren flax om bilderna blir gillade eller inte, beror helt på intresse och tur.

  Gillad av 1 person

 2. Tror att folk är olika, en del gillar att se symboler, andra gillar snygga behandlingar, andra vill ha perfekt skärpa eller perfekt ljus eller …
  Jag för min del tycker att foton på spången är gudomliga – jag sugs in i din frostiga promenad och bara njuter …

  Gillad av 1 person

 3. Dina bilder är otroligt vackra. Man leds liksom in i bilderna och promenerar med. Jag tror mycket på den känsla man själv känner inför en bild – det behöver inte ha med skönhet eller perfekt skärpa att göra.

  Gillad av 1 person

 4. Helt underbart! Att se skönheten i en till synes vanlig natur, få till vinklar och ljus … där har du lyckats verkligen! Gillar hjärtat i första bilden men även många av de andra. Vackert!

  Gillad av 1 person

 5. Ljuvliga bilder från er morgon promenad! Önskar att jag hade
  ork och möjlighet att vara ute i ottan och fånga allt det vackra.
  Frosten, ljuset , dimman…..
  Vi har ju alla olika smak och tycke när det gäller fotokonst likväl som annan konst.
  Finns väl inte något rätt eller fel. Skönheten sitter i betraktarens ögon.

  Gillad av 1 person

 6. Underbara bilder som alltid… Vad roligt att du såg stenens spegling i vattnet, och hade kameran med dig. Ett sådant tillfälle ångrar man nog resten av livet om man missar att föreviga det. Ja, det där med antalet gillningar. Det har nog att göra med både hur motivet slår an hos olika personer och med hur välkänd och/eller omtyckt fotografen är. Vissa gillar oredigerade ögonblicksbilder, andra studiobilder som är mycket redigerade. Eller som jag, som gillar båda. Det jag märkt i andra sammanhang, är att det får inte bli alltför annorlunda. Däremot är det ofta positivt att upprepa en viss stil som är litet trendig just nu. Under en period tyckte jag att majoriteten av bilder som gillades var softade så mycket att de såg vita ut och att människorna var ljust rosa allihop. Det var, och är fortfarande, väldigt vackert, men det dröjer nog inte alltför länge innan motsatsen med mycket färg slår igenom.

  Gillad av 1 person

  • Tackar! Ja visst är det mycket trend. Jag är med på olika naturforum och som jag upplever det så är en trend just nu att naturen ska fotas väldigt mörk och mystisk. Dom bilderna går liksom hem lite extra… Fast när man åker på Naturfotodagar som t ex Vårgårda och den vi har här i Västerås så ser man att ”alla bilder duger” vilket är så härligt. Blir så glad av ditt besök 🙂 Ha det gott.

   Gillad av 1 person

 7. Du är verkligen min typ av fotograf! Jag älskar dina bilder och jag känner så mycket igen mig själv i dina bilder. I alla fall som jag var runt 2008. Då var jag också alltid ute i naturen och skapade magi på detta sätt! Nu för tiden är jag bara tråkigt sjuk och orkar ingenting och det gör lite ont! 😦
  Men jag förstår inte hur jag missat din blogg! Jag känner igen ditt namn på bloggen men jag känner inte igen dina bilder! Har du utvecklats massor på senaste tiden eller är det bara jag som helt missat? Jag ber om ursäkt för det och sätter dig på min blogglista genast! Dina bilder ger mig lust att skapa! 🙂

  Här älskar jag speciellt bild 6-13!! Toppenbilder!

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack Anneli. Jo, jag har ju funnits med många år och visst utvecklas man en hel del. Hittar liksom sin ”egen stil” även om jag provar annat lite då och då. Du är ju själv en fantastisk fotograf med underbara bilder och det jag främst tänker på är dina ljuva färger. Alltid lika vackert! Ha det gott!

   Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s