Sjukt stolt moster

187

Helgen för oss har varit händelserik med fotoutflykter, svampfynd och älgflugeattacker, IGEN!! Samt trädgårdspyssel och fågelfrämjande aktiviteter och förstås… det jag vill visa med några bilder, Kulturnatten i Västerås.191

Enligt väderleksrapporten skulle den stora höstsolen lysa över vår stad men vädergudarna ville något annat. Stundtals hördes åskan och regnet vräkte ner men stämningen på stan var ändå riktigt bra. Vi inledde kulturnatten med ett besök på Västerås slott. Och det var inte vilket besök som helst…190

Min systerdotter Ebba th har ett foto med på utställningen ”Respekt Kraft Hopp – ett fotoprojekt till förmån för Västerås stadsmission” som pågår mellan 19 sept. – 31 okt. Själva invigningen skedde igår av vår landshövdning. Platsen för utställningen är Slottsrestaurangen på Västerås Slott. Jag är så sjukt stolt moster!! För tillsammans med 15 andra visar hon sin oerhört vackra och kreativa bild där försäljningen går till Stadsmissionen och Ebbas foto är redan sålt. Så gott som alla de övriga utställarna är yrkes/proffsfotografer. Ebba är 17 år och går andra året på gymnasiet. Fotot är taget utanför slottet och lillasyster Wilma fick agera modell. Håll med om att bilden är riktigt riktigt fin 🙂 

193

Utanför slottet pågick medeltidsmarknaden. Det brukar vara populärt att besöka. Nu var det ännu så pass tidigt på eftermiddagen och många evenemang började inte förrän senare så det fanns gott om utrymme. Det kan annars bli väldans trångt på vissa platser i stan.

188

189

Och väderleken ja… Lagom tills vi kom ut på stan så skiftade det från ösregn till sol och stan pryddes av regnbågens färger. Men innan andra kulturella besök valde vi att fylla våra hungriga magar.

Och kvällen till ära unnade vi oss helgbuffé på en av stans kinarestauranger. Alltid lika smaskens.

Mätta och belåtna promenerade vi sen genom stan till Konserthuset där vi kunde se en fotoutställning av en fotoklubb i stan. Fina bilder så klart men att vara med i en fotoklubb är inget jag känner något behov av. Kanske någon gång i framtiden… men inte nu.

Syster och familj styrde hemåt och sambon och jag tog oss till Kulturskolan för att avsluta kvällen med ljuv musik.

192

Kulturskolans storband bjöd på skönt gung. Och jag hade en liten mikrosekund där jag kunde fota den här bilden för övrig tid stod folk i vägen eller passerade för att gå in på andra evenemang och med mina 162 cm så blir det mycket ryggsidor. Fast musiken hörde jag ju hela tiden och det räckte långt. 

Nu är helgen till ända och imorgon blir det jobb igen.

HELGBILDEN

SHADOW SHOT SUNDAY

17 thoughts on “Sjukt stolt moster

 1. Ja jisses, vilken fantastisk bild hon tagit! Så kul att hon fått den såld, det är hon verkligen värd.
  Och vilken spännande redigering du lekt med på dina bilder, de blir nästan lite spöklika av grynigheten.

  Liked by 1 person

  • Tack Anni! Ja förhållandena den kvällen var sådär så kameran fick stanna hemma och mobilen fick sköta jobbet. Så jag tyckte det passade super med att leka lite i Photoshop 🙂 Ha det gott och tack för titten!

   Gilla

 2. Vad roligt med en så duktig tjej som tagit ett väldigt fint foto och vilken fantastisk upplevelse för henne! Du har själv väldigt fina bilder i detta inlägg, den första är helt fantastisk!

  Liked by 1 person

 3. Många och oerhört bra bilder där man kan känna igen dig och dina speciella talanger vad gäller foto. Tösen har väl fått gåvan efter dig kan jag tro för det är verkligen ett foto som är talande och kreativt. Klart att du skall var stolt här. Viss är det trevligt med sådana här tillställningar även om vädrets makter inte alltid är nådiga, men det finns regnkläder idag som är både tunna och håller för mycket regn och om i fina färger.Tack för att jag fick följa med på den här turen.

  Liked by 1 person

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s