Ta vara på stunden

184

Ibland känns det bara så där extra viktigt att ta vara på det stunden har att erbjuda. 

Just nu behöver jag det mer än någonsin. 

Tisdagen var mörk. Det kändes liksom som att det aldrig ljusnade. Regnet fullkomligt vräkte ner och inne var värmeljusen tända för att lysa upp min dag.

Men så plötsligt under den sena eftermiddagen tittade solen fram 🙂

Och vi gav oss iväg för att ta vara på ljuset och naturen.

185

186

182

183

181

Naturen smyckades av dagens regn vilket faktiskt är trevligt och tacksamt för en fotonörd.

Bävern syntes dock inte till. Kanske anade dom vad som komma skulle. Det gjorde åtminstone myggen och dom ettriga flugorna, det kan jag lova, för dom var fullkomligt galna!!

Lyckan över den magiska känslan blev dock inte långvarig… Ett dovt muller hördes och himlen lystes ganska snart upp av blixtrar och dramatiska molnformationer.

179

Vi försökte vara kvar ute under skyddet av björkens trädgrenar, för även oväder är effektfullt på bild.

Både på himlen och i naturen 🙂

174

173

Åskan och regnet kom och gick liksom vi som gick in och ut ur bilen för att fota. Väl inne i bilen bakom smattrande bilrutor smakade kaffet mums och den nästan nybakade äppelsockerkakan slank ner i magen. För inte sjutton åker man väl hem när man väl tagit sig ut 😉 OCH tacksamma över att vi stannade kvar var vi efter att ha fått uppleva en helt makalöst vacker solnedgång.

En solnedgång med en himmel som verkligen brann i sina färger och skådespel.

180

175

Det är dom här stunderna som ger livet en extra krydda. Det är just här och då jag kan finna det där lite extra, lite abstrakta och lite konstnärliga.

176

177

171

Titta bara på bilderna ovan… på den ensamma lövet i solnedgång. Jag ser en katt på den övre bilden och en snigel på den nedre… Vad ser ni?

178

Innan mörkret tog över helt tog vi en tur för att lokalisera en ny plats att utforska med våra kameror 🙂

TORSDAGSTEMA

IMAGE-IN-ING

OUTDOOR WEDNESDAY

WEDNESDAY AROUND THE WORLD

SKYWATCH FRIDAY

31 tankar om “Ta vara på stunden

 1. Vilka underbara foton du tar… Är du fotograf eller har du gått någon bra utbildning? Jag har alltid fotat mycket, men nu äntligen skall jag ta mig tid att försöka lära mig mer om inställningar, ljus, komposition. Tidigare fanns distanskurser med övningsuppgifter att få feedback på, men det verkar väldigt tunt med sådana nu. Funderar på emelie ohlssons webbkurser, vet nu något om dem? Hur som helst, väldigt inspirerande och vackra foton!

  Gillad av 1 person

  • Men åh tack så jättemycket för dina ord. Nej, jag är ingen fotograf. Inte till yrket. Jag gick en kvällskurs för mååånga år sedan precis när dom digitala kamerorna började komma. Kursen var inriktad på systemkameran och mörkrumsarbete. Efter det har jag varit med på olika forum och lärt mig mycket och frågat mig fram kring inställningar etc. Det mesta har ändå varit övning och en massa fotande. Känner mig ofta rätt nördig, men på ett positivt sätt. Jag har inte hört talas om den webbkursen. Men absolut värt att kolla upp för om man bara lär sig grunderna så är det enklare att utveckla sitt fotograferande. Just nu läser jag Brutus Östlings fotobok om fågel och djurfotografering. DEN är bra och lärorik. Lycka till 🙂

   Gilla

 2. Du är fantastisk på att ta fram konstnärliga detaljer ur motiv som i en annans kamera bara hade blivit ren dokumentation. Katt eller snigel – jag ser en färgpalett som jag skulle vilja återskapa i glas …

  Gillad av 1 person

  • Åh tackar. Ja färgerna var magiska och bilderna är helt och hållet oredigerade. Många gånger tar ju inte kameran fram det man just ser utan pga dess funktion skapar den lite andra kulörer. Men just här fick jag verkligen fram det jag just då såg och det är lycka!!

   Gilla

 3. Vilken underbar stämning i dina fina foton! Hos mig har hela denna dag regnat bort, men den utlovade åskan har uteblivit. Kanske lika bra det, jycken gillar inte när det smäller. Visst är det trevligt att lufta kameran mellan varven!

  Gillad av 1 person

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s