Vem har sagt att det är enkelt…

134

Att fota fåglar och andra levande djur och insekter är verkligen skitkul och höjdpunkten är när man får till den där bilden man blir supernöjd med 🙂 Som den här bilden till exempel. Lagom rörig bakgrund, fina färger och bra ljus, skärpan sitter fint på ögat och kompet känns bra….

Nu är jag en sån som visserligen aldrig blir 100% nöjd eftersom jag ofta jämför mina bilder med den där pangbilden man ser på olika forum…. MEN, JA! jag vet… man ska inte göra det, egentligen… Jag är varken proffsfotograf eller har den rätta utrustningen för det heller. Jag är en hobbyfotonörd med passion för naturfotografering och i ständig utveckling. Att inte vara 100% nöjd tycker jag ändå har en positiv sida eftersom man fortsätter att sträva och utvecklas och att titta och beundra andras superbilder är ett sätt att få inspiration och lärdom. Funderar jag över inställningar och sånt så frågar jag och tar med mig den informationen i bagaget.

135

Fåglar är så vackra och spännande. Jag är nästintill helt okunnig vad gäller art men vill gärna lära mig, så många gånger ställer jag en fråga till svågern som är kunnig på det området. Alla har vi våra kunskapsområden 🙂

136

Att fota fåglar i dess miljö är spännande. Nu är det ju som sagt inte helt enkelt att få till den där pangbilden 😉

Förutsättningarna är totalt annorlunda mot i en studio…. Dom små liven har aningens svårt att ta instruktioner… och det där med att sitta still…

TÅLAMOD! GE INTE UPP! GÖR OM! NJUT!

137

Under en fotorunda fylls minneskorten med hundratals bilder och kanske, om man har tur… finns en, kanske 2 bilder som känns okej. Så ni kan ju bara ana hur många mindre bra bilder man har med sig hem 🙂 men attans så många bilder man kan skratta åt. DET är ju också en av fotografins tjusning.

Ibland tror jag allt att dom små filurerna försöker gömma sig lite grann…

138

142

Eller helt enkelt bara vända ryggen till… 🙂 och vem gör inte det när det står någon och riktar kameran mot min nuna 😉

145

Nötväckan som poserade så fint på min översta bild är en snabb rackare och sitter inte still långa stunder…

144

143

… för rätt som det är när man sitter eller står där i fullt fokus och är under stor koncentration så upptäcker man att där det nyss satt en lite fågel helt plötsligt är väldans tomt. Kvar finns det lilla gömda solrosfröet 🙂 Då kan man inte annat än le 🙂 🙂

141

140

139

Visst är den väl charmig den lilla nötväckan 🙂 Och VÄLDIGT snabb…

WILD BIRD WEDNESDAY

OUTDOOR WEDNESDAY

WEDNESDAY AROUND THE WORLD

Annonser

12 thoughts on “Vem har sagt att det är enkelt…

 1. Ha ha!! Stooor igenkänning och så roligt beskrivet. Precis så är det ju. Och visst har du fångat några här riktigt vackert. Ju mer man lär sig desto petigare med de egna bilderna blir man ju också. Tack för ett väldigt underhållande inlägg.

  Liked by 1 person

 2. Charmiga bilder och fint skrivet. Visst är det en utmaning att fotografera fåglar! Jag kan säga att det går nästan 150 bilder på varje bild jag är nöjd med. Men roligt är det, både med kortare och långt objektiv. Jag tycker mycket om den första bilden på nötväckan, fint inramad med fin bakgrund (ibland är rörigt bara rörigt, men är det ”rätt” röra blir det snyggt!).
  Tack så himla mycket för de fina orden du skrev i min blogg. Jag blev alldeles varm i hjärtat!
  Vi kanske ses i Vårgårda, jag stannar där under hela festivalen!

  Allt gott!
  /Marie

  Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s