Att vakna med naturen

Jag är absolut inte morgonpigg. Jag avskyr egentligen tidiga morgnar. Det finns en anledning till att jag jobbat natt under 10 år!! och att jag nu valt att jobba med oregelbundna arbetstider så att jag då och då får den där efterlängtade sovmorgonen… MEN… att trotsa min morgontrötthet, ställa klockan på en okristligt tidig tid, masa sig upp och fixa kaffetermosen för att få vara med när naturen vaknar… DET är något speciellt och då har jag helt plötsligt glömt bort hur otäckt det är med tidiga morgnar 😉

Det här är möten jag fick när jag en dag i början av juli vaknade med naturen. Och naturen i det här fallet är ängen och klipporna ute på vackra Ängsö.

29

Mitt första möte var ljudet av en liten pippi. Ett ljud jag inte hört förut, vad jag vet… Plötsligt fick jag syn på den vansinnigt söta lilla pippin där den satt och tänk att jag hann knäppa av några bilder 🙂 DET är lycka för sekunderna senare flög den iväg. Pippins läte hördes dock men klok som den säkert är, höll den sig i skymundan. Nu har jag faktiskt fått hjälp av fågelexperter som artbestämt pippin till en liten Ärtsångare.

Ljuset… när solen ännu tar sig upp och ger det makalösa varma skenet och när daggen ligger kvar i gräset… DET är skönhet och magi. Så självklart tar man sig ner på grodnivå och njuter av det vackra.

1

2

3

30

8

6

5

Förutom solens uppvaknande och fåglarnas morgonkvitter så väcks insekterna till liv. Tycka vad man vill om dom små krypen.. men vissa är spännande och vackra, vissa mindre roliga att möta… fast, dom allra flesta är SÅ roliga att fota 🙂

28

23

7

27

4

Mötena kan bli många på en äng. Nu är jag nog rätt preparerad av skyddande kläder och tjogvis av myggspray så jag fixar det rätt bra. MEN vad gör man inte för att få dom på minneskortet… Alternativet är annars att börja med studiofoto men usch vad trist… (min alldeles egna åsikt)

11

10

9

Förutom den makalöst goda kaffetåren med tilltugg som smakar ljuvligt en tidig morgon i sommarhagen, finns det annat ätbart att njuta av och få mig att minnas barndomssomrarna när smultron plockades på strå och lagom mosade när man kom hem, hamnade i en liten skål med mjölk…

26

På vackra Ängsö är det nära till Mälarens vatten så när hagen blir för uttjatad eller mer exakt när solen stigit för högt för att kunna fotografera så tar man sig enkelt till vattnet och möter fåglarnas morgonaktiviteter.

13

15

16

Eftersom vi varit på samma plats många gånger kan vi nu få njuta av årets nykomlingar 😉 Stenen här verkar vara en populär mötesplats. Måsen som suttit på denna sten vid varje besök tycks ha fått en unge och sothönorna har fått ungar och alla tycks ha vuxit till sig bra. Morgontoaletten är just här och då i full gång och dom tycks inte vara särskilt störda av våra objektiv och stirrande blickar.

12

Långt bort i skyn fick jag syn på havsörnen som ”seglade” iväg. Kanske på jakt efter mat…

Andra som vaknade till liv denna ljuva sommarmorgon är dom väldigt speciella trollsländorna.

14

19

Jag vet verkligen inte om jag skulle säga att dom är några skönheter precis… men AJAJAJ… det är fel att kritisera hur någon ser ut men…

18

Men för att vara ärlig så tycker jag att trollsländorna är märkliga varelser och faktiskt lite fulsnygga… Eller vad säger ni?

Något jag däremot INTE gillar är det som slingrar sig i naturen vilket jag skrivit om förut.. SÅ när jag bakom en buske, strax bredvid vattnet får syn på denna efterlämning a´la cirkus 80-100 cm lång… ja då får jag liksom lust att åka hem! För om resterna är av denna storlek så förstår jag att det som slingrar sig är betydligt större… USCH!!!

17

Vägen till och från vår välbesökta vattenplats är lummig och välbesökt av mygg och spindlar så självklart vill jag visa ett av mötena denna morgon.

20

Mitt emot Engsö Slott finns en liten sjö med rikt fågelliv. Där stannade vi till på vår väg hem. Och även där syntes årets nykomlingar simma omkring.

22

Men det är inte bara i sjön det går att finna fina små fåglar här utan både på himlen och väl gömda i träden ser man dom.

24

25

21

Och med dom här fina fåglarna vill jag tacka för att du tittat in här hos mig. Hoppas att du kan känna lite hur det är att vakna med naturen 🙂

9 tankar om “Att vakna med naturen

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s