Helgen bestod av många spännande möten…

169

Många möten blev det under helgen som passerat.

Fredagen började med champagne och jordgubbsfrukost med mina goda vänner i Falun. Så underbart mysigt. Tyvärr går det alldeles för långt mellan våra möten… Lördagen fortsatte med tjejträff. Middag och gott i glasen tillsammans med tjejer som jag växte upp med men inte ser allt för ofta. Tänk så fort tiden går när man har mycket att prata om. SÅ många minnen. Och tänk att vi snart står högst upp på ålderstrappan men inte ser ut att vara mer än det halva…. 😉

168

Söndagen innebar för mig ett avslut… Var till mitt gamla jobb som jag lämnade för 3 veckor sedan och bjöd min goa personal på lite smaskens att ta till kaffet. Nu är det ett avslutat kapitel och jag mår väldigt bra av mitt val att byta arbetsplats.

Söndagskvällen avslutades med ännu ett besök i Svanå. Denna gång i sällskap av sambo, systerdotter och måg. Vi fick se getingar stora som reaplan och en mängd insekter i action på olika sätt. En gök följde oss runt naturstigen med hjälp av mågens lockande rop. Spännande som attan, men desto svårare var det att få till en bild på den glada göken. Nu menar jag inte mågen då utan den med fjädrar som trivdes bäst högt uppe i träden… ;)

172

En annan annorlunda syn var denna… en tranmoder med unge som simmade omkring i Svartån. Eftersom jag ju inte är någon fågelexpert så hajade jag inte till på samma sätt som den kunniga mågen gjorde. Han berättade att tranor inte är några fåglar man brukar se i vattnet, mer på land eller i luften… Coolt!!

Vädret som under gårdagen var något ostadigt med snabba svängar bjöd oss på solsken varvat med rejäla skurar. Denna gång när regnet kom, hann vi åtminstone fram till vindskyddet, så vi slapp den värsta vätan.

171

I regnet kom det en stor familj simmandes förbi. En moder och 10 små dunbollar. Såååå söta. Och att regnet öste ner verkade inte bekomma dom ett dugg. En annan som inte brydde sig om regnet var bävern…

170

Tänk att bävern ville visa sig igen. I ösregn och mörker dök den upp så stilla och tyst. Det är häftigt att helt plötsligt få syn på bävern som på långt avstånd ser ut som en trästock på vift. Wow, så häftigt!

167

Efter ösregn och blåst blev det alldeles stilla ute i Svanå. Stilla och vackert.

MEN, en stilla kväll vid vattnet ger andra mindre önskvärda följder… myggattack. Jag har nu testat två olika myggmedel utan någon supereffekt. Kanske finns det inget 100% bra medel eller så har jag nedrans gott blod att bjuda på…. Tips mottages tacksamt!

Efter den 3,5 km långa naturstigens avslut tog vi oss hemåt. Solen som precis tagit sig ner bjöd oss på en helt fantastisk ljusshow. 

166

Det ser ut som om himlen brinner. Fantastiskt vackert och mäktigt. Ett underbart avslut...

165

Fast helt slut på den spännande kvällen var det inte…. För plötsligt stod dom där.. Lååångt ut på åkern vid skogens kant och i skymning såg vi dom enorma bestarna. Vi var inte den enda bilen som stannade längs väggrenen. Och så enkelt att fota dom var det inte heller. Jag har ljusat upp bilden rätt ordentligt och med tanke på avståndet och ljusförhållandet så är resultatet därefter, men vad gör det när man för första gången ser vildsvin ute i vår natur. Som sagt, en helg med många spännande möten har passerat.

HELGBILDEN

OUR WORLD TUESDAY

12 tankar om “Helgen bestod av många spännande möten…

  1. uii det var många vackra möten du hade både mänskliga och i naturen … tänk vad vackert det är, den svenska naturen, helt olik den naturen jag känner från mitt gamla hemland, det är så skönt att Sverige har Allemansrätten 🙂 men … när jag går i naturen så blir jag många gånger arg för det är många som inte är rädda om allt det vackra omkring oss. Ha en skön eftermiddag

    Gillad av 1 person

  2. En alldeles förträfflig helg och många djur har du sett och det är alltid trevligt.De där bestarna är inte roliga alls för här nere går de in i trädgårdarna och bökar omkring och förstör. Ofta ser man dem och då är det inte en för ofta en mor med sin avkomma i olika storlekar. Många ligger överkörda i diket. Ja jag är inte för dem alls. Nu är det för sent att göra något tror jag. Tack för du delar med dig av så fina bilder.

    Gillad av 1 person

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s