Den där magiska morgonen…

152

Jag lovar… efter det här inlägget blir det inget mer tjat och prat om Knuthöjdsmossens magiska helg… Tänkte bara visa bilder från den sista morgonen. Morgonen då kylan bet sig fast i näsa och händer. Då frosten täckte tuvorna långt in på förmiddagen. Då dimman låg tät över gölarnas vatten och solen sakta smög sig upp denna morgon, den 3 maj.

153

154

157

Känslan att vara där var magisk och speciell. Och just där… när kylan ännu höll sitt grepp om våren (vilket den ju faktiskt gör nu med… trots sommarmånaden juni) så slapp vi irriterande dryga myggor och andra insekter surrandes kring näsa och ögon ;). Istället bjöd naturen oss på ljuv fågelsång och i fjärran hördes orrarnas spelande.

Vi var inte ensamma där… Andra tvåbenta besökare fanns det gott om just denna morgon, men området är stort så man behöver inte trängas. Om man nu inte, som jag skrivit om tidigare… vill fånga orrspelet på bild. DÄR blir det trångt men vi kände oss fullt nöjda med denna vy, så då hade vi gott om plats.

Förutom denna magiska vy och fågelsång kan du lägga till doften av kaffe. Att sitta där och dricka varmt kaffe och äta den smarriga frukostmackan. Det kan knappast bli bättre.

158

159

Innan vi tog oss tillbaka till bilen gick vi till en liten göl, lite i utkanten, eller egentligen precis i början av stigen men på sidan om… Äh strunt samma. Vi gick till den lilla gölen som inte riktigt nås av tidig morgon, för just där hade vi vid förra besöket sett paret, herr och fru Vigg och tänkte att kanske fanns dom där igen… Och det fanns dom 😉 men när man inte är någon hejare på att smyga som en indian så blev dom skrämda och gav sig av… Dock kom dom faktiskt tillbaka efter en stund så då hann jag fånga deras proffsiga landning… Inställningarna på kameran hann jag dock inte med den gången (heller…) men så är det när man ska försöka sig på fågelfotografering…

160

Till slut så lyckades solen ta sig fram till den lilla gölen, gölen belägen lite i skymundan… 😉 så då passade jag på att fota lite vass.

148

147

Färgerna i vattnet är från solen och träden som sträcker sig runt denna lilla göl. Det är det här jag gillar med fotografering. Att se och att upptäcka naturens skönhet som den skapar alldeles själv. Öppna dina ögon och du kommer att se, jag lovar!

Den verkliga upptäcksresan består inte i att söka efter nya vyer, utan att se med nya ögon. – Marcel Proust

8 tankar om “Den där magiska morgonen…

  1. Kan bara hålla med Anne, tjata gärna på. Dina bilder är magiska, vilken morgon!!! Helt fantastiska bilder på dimman och speglingarna i vattnet… jaa… underbara!

    Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s