Utan skärpa…

129

Att använda sig av panorering vid fotografering är spännande och roligt men ack så svårt. Tekniken innebär ju att man vid stillbildsfotografering följer ett föremål som rör sig. Kameran flyttas i samma riktning och i samma hastighet som föremålet rör sig. På den bild man skapar blir då föremålet skarpt och bakgrunden suddig. Detta är en teknik för att skapa rörelse i den fotografiska bilden. 

128

Nu är det ju inte enkelt att använda sig av fåglar vid panoreringsfoto eftersom det kan vara något svårt att beräkna deras hastighet och dessutom kan dom rackarna ändra riktning och höjd rätt kvickt, men varför inte testa…

Så summa sumarum kan jag säga att rörelsen och farten syns rätt bra men den där skärpan på objekten uteblev till största delen, men men… vad gör det? Det är ju så attans kul att fota och övning ger färdighet så jag fortsätter.

TISDAGSTEMA – UTAN

Bildfakta: Bländare F/9, Exp.tid 1/40 sek, ISO-100, brännvidd 400 mm, redigering i PS CS5: Levels och Unsharp mask. Ram frånPixlr-o-Matic och text i PS CS5.

4 tankar om “Utan skärpa…

  1. Då är det bara att bita ihop och försöka igen! Utan övning ingen färdighet (usch vad det låter trist men det ligger en del sanning bakom). Hoppas du återkommer i ämnet!
    Ha en bra dag!

    Gillad av 1 person

  2. Det blir extra svårt då du valt att följa något så litet som en fågel. Bra gjort! Gissar att du fotat på fri hand, utan stativ. Själv har jag svårt nog med större motiv som bilar och cyklar.

    Gillad av 1 person

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s