Magisk helg, del…

Tror bestämt att jag tappat räkningen… Och dessutom känner jag mig vansinnigt tjatig och enformig. MEN jag vill visa några andra fantastiska platser vi besökte under helgen vi spenderade i Hällefors. Om man tycker om att vara i naturen och inte har några besvär att ta sig fram till fots så vill jag varmt rekommendera de Naturreservat vi besökte.

Efter vårt arla besök på Knuthöjdsmossen fredag morgon tog vi en raketvila på vandrarhemmet innan vi begav oss av till Kindla Naturreservat (länk). Vädret denna fredag, den första dagen i Maj, var inte jättekul men så länge det inte hällregnar och blåser orkan så är det helt okej ändå att vara ute och uppleva naturen.

35

Kindla är ett 900 hektar stort Naturreservat bestående av kuperat landskap och fantastisk natur. Och högt upp är man… närmare bestämt 426 meter över havet. När man sen bestiger tornet så befinner man sig ännu högre upp. Shit! säger jag bara… INTE alls min grej men jag gjorde det och vilken fantastisk utsikt och dessutom har jag bildbevis (bakom kameran alltså 😉 ) på att jag besteg både torn och min rädsla 😉

47

41

38

Vi utgick från Rasbacken och tog oss upp till tornet, Kindlahöjden och sen tillbaka till parkeringen en annan väg så totalt blev det en runda på 4,1 km. En runda med rätt så branta stigar, både uppåt och nedåt. Ni kan ju bara ana hur det kändes i benen dagen efter… Ajajaj. 

36

44

Områden med snö som låg kvar såg vi på flera platser och eftersom det inte var särskilt varmt ute fanns det ingen större risk att snön skulle smälta den här dagen åtminstone. Spår på marken såg vi också… Och vad vi kunde utläsa på faktatavlan så har lodjuret en fast stam i dom här skogarna. Jag fotade ju då så klart spåren. Om det nu finns någon duktig spårkännare så får ni gärna berätta vad det är…

43

Nu är inte bilden den där superbästa… Det var lerigt och en massa annat i vägen (typ barr) men kanske går det att tyda ändå. Kanske är det inget lodjur som passerat just här utan en hund modell större men spänning var det ändå i luften av att bara veta att ett lodjur kanske står bakom ett träd och smyger på oss ;). Risken att vi skulle se dom först finns ju inte men man vet ju aldrig…

42

Det fanns ju andra spännande djur där i skogen… Visst är han snygg! 🙂

Förutom ”trämonstret” och ”smygande lodjur” så var skogen fylld av enorma myrstackar. Och då menar jag enorma. Kolla in här:

37

Nu är sambon ingen liten kille utan rätt reslig (typ 183) så ni kan ju bara ana höjden på myrstacken. OCH förutom jättemyrstackar, trämonster och smygande lodjur…. så vandrar man runt i John Bauer-skog med mossbeklädda stenar i en makalös vacker grön nyans. Man kan inget annat än att bara njuta och ta in vad man ser och upplever just där och då.

46

39

Nu trivs ju jag bra på marknivå så självklart har jag en bild på vacker blomsterprakt som står sig fint på dessa svindlande höjder.

40

Sista biten tillbaka till bilen bjöd på lite enklare väg. Mer plant så att säga men likväl i underbar grönska.

45

Efter en sån här upplevelse är man liksom fylld av ”må-bra-känslor”. Så vad gör det med lite träningsvärk och isande kalla händer och näsa. Absolut ingenting. En varm dusch, god mat på vårt ”stammishak” i Hällefors 😉 och en fredagsöl intagen av lilla mig, iklädd myskkläder, i en säng på vandrarhemmet, det är lyx! 😉

10 tankar om “Magisk helg, del…

 1. Åh det ser så fantastiskt ut. Jag blir bara mer och mer ”biten” av skog och natur. Tänk om man kunde få gå en kurs eller två och lära sig mer om foto så man kan få åka på en tur likt denna. Tack för alla bilder du delar med dig av. Undrbart att se skogen via dig och din lins.

  Gillad av 1 person

  • Ja det är fantastiskt och man lär sig saker hela tiden. Sambon och jag går runt och pratar bländarinställningar och vald ISO 😉 Det är ju så kul att ha andra fotointresserade med sig för man kan tipsa varandra. Du anar inte vad jag knäpper bilder…. Och du anar inte hur många som hamnar i papperskorgen!! Jag är på sambon och säger åt honom att knäppa på för det är inte kul att åka iväg eller gå ut eller vad man nu gör och ta 100 bilder varav 1 eller 2 är okej. Jösses, nu har vi ju digitalt så då är det ju bara att knäppa 🙂 🙂 Det bästa är att man inte blir fullärd utan lär sig nya saker hela tiden! Jag funderar starkt på att någon gång hoppa på en workshop eller nåt där man är fler som fotar och pratar bild och sånt. Det är en framtida plan. Tack för att du kikar in hos mig. Det uppskattar jag väldigt mycket!

   Gillad av 1 person

   • Jo nog blir det mycket knäppa allt, så det är ju tur man inte behöver framkalla allt. Jag är ju i ”puppstadiet” ännu och kan inte mycket alls om bländare och iso, slutartider och brännvidder, så det vore kul att lära mer om det. Och jag tittar så gärna in hos dig, bättre underhållning kan man inte få 😀

    Gilla

 2. Härligt att ta del av dina fina utflykter 🙂
  Det blev ett fint reportage med underbara bilder!
  Tusen tack för dina härliga ord hos mig. Ja, jag är liiite tokig i foto och glad att det finns andra också 😉 och glad att du gillade ”min älg”.
  Och du, jag kan rusa ut i morgonrock… Mina grannar börjar bli vana ;)))
  Ha det så fint
  Halina

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Murstensdalen | Nattsyrransphoto

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s