Magisk helg, del 2

Väckningen på mobilen blev i dagarna 3 inprogrammerade på 03.30. Två av morgnarna tog vi oss upp och iväg men en av dagarna stannade vi i sängen eftersom vädret inte var det allra bästa och så där väldans svårövertaliga att stanna kvar på kudden var vi inte heller 😉

03.30 är okristligt tidigt men vad gör man inte för att uppleva naturens uppvaknande 😉 Kylan på morgnarna var bitande men med kläder efter väder så fixar man det också. Att sen avnjuta sin frukost efter ett par timmars fotograferande i arla morgonstund, med underbar vy, härlig doft från naturen, med fågelsång från var och varannan trädgren och med sin kära sambo och fotokompis bredvid sig… det är magiskt. 

27

Jag vet inte riktigt om det stämmer men jag funderar om den här gigantiska jätteholken är avsedd för ugglor… rätta mig om jag har fel. Någon uggla hamnade inte på bild men vi fick se, vad vi åtminstone tror efter lite efterforskning hos fågelkunnig person, att den fågel som i solnedgång och i siluett kom seglande genom träden vår sista kväll… alldeles jättetyst och med en liten sork eller mus fastnaglad under sig var en uggla modell mindre. TÄNK om man fått det på bild. WOW! Det hade gjort hela min helg 🙂 Nu blev det ju dessvärre inte så EFTERSOM vi just i det ögonblicket tog oss en kvällskaffe… Jag ska nog strunta i att äta hädanefter, för har man en kaffekopp i handen eller fel objektiv på så nog attans kommer något spännande förbi just då…

Nu blev vi åndå inte helt fågellösa. Trots våra 300 mm och 400 mm objektiv så lyckades vi få några fåglar på bild. Inte är dom enkla att fota inte för dom sticker ju rätt kvickt när man blir synlig eller gör sig för mycket hörd. Men att smyga har man nog snart blivit expert på. Och när vi köpte vår klädutstyrsel bad vi expediten i affären om att få prova prasselfria kläder 😉 Undrar vad hon tänkte om oss egentligen…

18

17

19

16

Det här är en fågel av arten Smålom som häckar på Knuthöjdsmossen. Vi fick se dom vid flera tillfällen och även höra hur dom lät. En spännande och vacker fågel som jag inte sett förut.

13

Som sagt… helt enkelt att fota fåglarna här på Knuthöjdsmossen var det inte, för gölarna är många och valmöjligheterna desto fler för fåglarna att landa på och glida omkring i, i fridfull miljö. Så många bilder blev på väldans långt avstånd och då blir fågeln mest som en liten fluglort på bilden. Nu är jag inte ute efter att fota artbilder men något närmare vill man ju han dom.

20

21

En annan väldigt vacker pippi är den här som jag inte riktigt vet vad den har för titel. Men söt är den med sitt chokladbruna huvud. Hon tycks umgås med den här kamraten (bilden under) för dom sågs ofta tillsammans:

12

Nu fick jag ingen jättesnygg bild på dom tillsammans just den här morgonen så dom får hamna på varsin bild istället.

Förutom att fota fåglar blev det en hel drös med naturbilder. Bilder som blev lite olika ändå beroende på tid på dygnet och väderförhållanden. Tänk att 3 dagar kan ge så många olika skiftningar från samma ställe. Fantastiskt. Alla bilder jag bjuder på i det här inlägget är från arla morgonstund den första maj.

24

23

22

Eftersom det är en mosse så är det ju väldans blött där och en och annan mygga surrar i luften. Träspång finns utlagda att följa längs en runda och första delen ut på mossen är handikappanpassad. Toppen! Vad gäller myggen så var dom mest besvärliga när vi var ut en kväll för att försöka se ugglor. Annars var vi rätt skonande från dessa mindre roliga insekter, men värre lär det väl bli när värmen anländer.

14

15

28

Slutligen en bild på mig. Faktiskt i upprättstående position men väl försjunken inne i mig själv för det är så jag blir när jag fotar.

Fortsättning följer…

Wild Bird Wednesday

13 tankar om “Magisk helg, del 2

  1. Lommens skri är det mest fantastiska du kan höra men också den mest fasansfulla rop som finns i djurens värld. I västergötaland, hörde jag lommens skri för första gången och dess rop finns ännu kvar i mitt sinne.

    Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s