Fri som en fågel…

I skrivande stund, när jag försöker få in ett nytt inlägg så nynnar jag på visan… Ja, ni vet, Luffarvisan från filmen Rasmus på luffen. ”Han vill vara fri som en fågel…” Det var just dom raderna som ploppade upp i mitt extremt supertrötta huvud idag när jag kom hem efter två timmars övertid på jobbet. Fri som en fågel tycker jag även passar in på mina bilder jag visar här. Bilder som inte är så där jättespännande i originalutskick, men som jag ändå är skapligt nöjd över, att just i den tidpunkten när fåglarna flög förbi så fick jag faktiskt till ett litet tryck på avtryckaren och fågeln fastnade på minneskortet. För tänk SÅ många gånger som det hänt, att just precis när man har packat undan kameran på väg hem eller att man just har kopplat på makroobjektivet, redo att dyka ner och fånga spännande ting ur grodperspektiv, DÅ flyger dom rackarns stora fina fåglarna över ens huvud… och där står jag med ett makroobjektiv påkopplat… Suck! 

När bilder blir så där lagom bra utan någon jättespänning då kan man leka med dom lite i photoshop eller andra redigeringsprogram. Och just det har jag gjort med alla bilderna idag. Kanske att inte alla gillar dom men det gör inget för jag tycker bara att det livade upp dom annars något platta bilderna.

95

98

96

Det går att leka hur mycket som helst med bilder och smaken är som baken…

97

94

Jag tröttnar inte på att leka med mina bilder och jag tröttnar inte på att fota fåglar och annat i vår natur så det kommer det bli ännu mera av nu när våren kommit och förhoppningsvis lite mer värme också. Men just här och nu och idag styr jag min väg mot den mjuka kudden och laddar för ännu en dag på jobbet. Till helgen väntar något riktigt spännande … 😉

Wild Bird Wednesday

Outdoor Wednesday

NF Digital Art Meme

19 tankar om “Fri som en fågel…

  1. Jag tyckter också det är kul att leka, dock har jag inte photoshop utan photoscape, ett enkelt gratisprogram. Men jag har inte lagt ut några av de bilderna på bloggen av nån anledning. Gillade den bilden med den guldgula bakgrunden.

    Gillad av 1 person

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s