Många härliga möten…

och tre mindre trevliga möten har jag haft idag…

Men vi kan väl börja med dom trevliga 🙂

91

Tidigt i morgonsol begav vi oss ut till Ängsö för att checka av naturens framfart. Morgonsolens ljus är ljuvlig och ger alltid behagliga varma färger som på detta träd som fascinerande nog visar tecken på liv trots att det var nästan helt täckt av mossa.

90

Vinden var inte superbehaglig idag men på mage nere i mossan så var vädret alldeles perfekt, så det var just på dom mossbeklädda stenhällarna vi tillbringade flera timmar med näsan i backen 😉 och ögonen stirrandes i makroobjektivet. Medans jag låg där funderade jag på vilken grad på nördskalan man måste vara när man blir alldeles överlycklig av att plötsligt få syn på en liten fluga landa mitt framför näsan… iklädd en turkosgrön metallickbeklädnad…

Svaret på den funderingen kan nog vara rätt individuell och en tolkningsfråga. Jag kan bara konstatera att jag måste vara riktigt nördig 😉 MEN en stolt fotonörd som kommer fortsätta på den banan 🙂

92

Att sen plötsligt befinna sig öga mot öga mot flugan är inte heller så tokigt 😉

84

Tänk så mycket man kan hitta på en liten plätt. Nu kom jag hem med nästan 600 bilder men visar bara ett litet urval här. Många många bilder får dock ta resan direkt till papperskorgen för kraven ökar och misslyckade bilder hör liksom till. Men skulle jag komma hem med 30 bilder varav 29 är urkassa så är ju inte det direkt lattjo precis så varför spara på avtryckaren…

83

82

81

Förutom att stå öga mot öga med flugan stötte jag på dessa trevliga små kryp. Trevliga som fotoobjekt men mindre trevliga att ha innanför jackan…

80

Den här genomskinliga lilla insekten var inte lätt att få på bild och bilden är allt annat än bra men jag tycker ändå att jag ville spara den, ett tag åtminstone. Precis efter detta fotoögonblick flyger den iväg och även det har jag fångat på bild men den blev så suddig så det var absolut inget att spara.

Efter timmar i mossan begav vi oss av tillbaka till bilen men först tog vi en avstickare till en plats bredvid parkeringen där man kommer nära ett litet kärr, liten sjö eller vad det kan kallas. Där trivs fåglar och vem vet…. kanske kan man möta något spännande. Det var iallafall förhoppningen.

89

Platsen vi satt på en stund var denna som jag sedan fotade på vägen hem, dvs från andra sidan vattnet. En fin plats med härlig grönska och många vackra vårblommor samt närheten till vattnet. Det är mycket fågelkvitter runt den lilla sjön men när en inte allt för populär besökare gör entré så blir det ett fasligt ljud på alla fåglar. Besökaren må vara impopulär för en del men attans så spännande för en annan, t.ex mig, fotonörden. Cool är han/hon när den gör entré…

88

Mäktig, eller hur!

93

Efter den mäktiga fågelns entré ser övriga fåglar ut att ha järnkoll på om han/hon tänker komma tillbaka… vilket den gjorde för att sen vika av mot slottet och vi vek av hemåt.

87

Väl hemma kom några trevliga besökare till oss. Vackra fina fåglar som gärna få vara ständiga gäster.

86

85

Speciellt den här söta lilla gästen.

Nu har jag berättat om alla mina fantastiska möten jag haft idag. Dock var inte alla möten särskilt trevliga och dom mindre trevliga mötena var inte några givna fotoobjekt heller.

Det första icke så trevliga mötet skedde faktiskt redan på den där ljuva gröna slänten vid den lilla sjön… Jag spatserade ner till vattnet för att komma närmare fåglarna när jag mötte denna…..

79

Skitkass bild jag vet, men ormar är bland det värsta jag vet. Därav bilden. Och som inte det vore nog så stötte jag på en till men då var jag liksom som paralyserad och missade totalt att använda kameran. 

Nästa obehagliga möte skedde hemma på altanen när jag satt och väntade på den vackra lilla rödhaken… Den gigantiska musen som helt plötsligt kom spatserande på altangolvet! Och inte bara en gång utan 3 gånger! Försökte även där ta ett kort men den var snabb den lilla rackaren som jag hoppas älskar salami…  😉 PANG!

Det allra värsta mötet idag, det tredje och sista är den äckligt vidriga lilla fästingen som lämpligt nog satt sig fast mitt på ett blodkärl på min underarm. Alltså… vem fasiken har nytta av en fästing. Dom kan väl ändå inte vara till någon som helst nytta i vår natur. 

Men trots dom mindre trevliga mötena så känns dagen väldigt lyckad. Imorgon väntar ny vecka med nya möjligheter.

HELGBILDEN

Annonser

16 thoughts on “Många härliga möten…

 1. Vackra bilder från naturen. Den andra bilden är bara för mycket. Otroligt stämningsfull.
  Ja, det är väl fästingar som gör att jag aldrig lägger mig i gräset. Man blir lätt en offer. Tur att du hittade den.

  Liked by 1 person

 2. Åhhh! Dina bilder är helt fantastiska, jag blir alldeles pirrigt glad varje gång du postar ett inlägg. Jag kan inte ens välja ut någon favorit idag. Tack för att du delar med dig av dina foton 🙂 En stor inspirationskälla!!

  Liked by 1 person

 3. Härligt fantastiska bilder. Och jag förstår att ormbilden inte blev så bra som du ville, läskiga saker det där även om jag mest är rädd för hundens skull (han har blivit biten två gånger och det känns som det kan räcka). Ha en bra vecka!

  Liked by 1 person

 4. Vilka fantastiskt fina bilder du tagit och vilka spännande möten! Nästan det bästa med att bo i norra delen av vårt land är att vi inte har många fästingar.

  Liked by 1 person

  • Tack så mycket. Du ska verkligen vara tacksam att slippa fästingar. Jag har haft flera flera stycken, usch! Kanske någon typ av groddräkt skulle funka nästa gång jag ska krypa på backen och fota… 😉

   Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s