Förändring

65

64

63

Förändring är temat. Och bilderna ovan tycker jag förmedlar en hel del förändringar. Dels i färgskiftningarna på vattnet vilket orsakas av fotografens läge i förhållande till solen. Men även pga att den stora byggnaden bredvid, stans Siloanläggning, har målade huskroppar som speglade sina färger i vattnet och gav märkliga färger på det annars så rätt trista Mälarvattnet.

En annan förändring är sammansättningen i detta andsällskap. En Mandarinand har nog haft en liten miss i sin GPS och hamnat i Västerås av alla ställen. En fågelkunnig man som var på plats samtidigt som oss berättade att just Mandarinanden inte är en vildfågel utan en parkfågel på vift. På vift ja… från Asien. Snacka om att vara väldigt galet fel 😉 Och dessutom alldeles ensam. Men den verkar ha funnit sig väl till rätta hos sina vänner här i stan. Riktigt kul att få se den 🙂

Tisdagstema

Annonser

10 thoughts on “Förändring

  1. Märkligt med en Mandarinand i våra vatten! Hoppas den hittar hem så att den inte blir så ensam hos oss! Såg Mandarinänder i en park på Madeira för några år sedan och tyckte de var exotiska.

    Liked by 1 person

  2. Det var en väldigt vacker fågel, den med gps-knas. Tänk så lite som behövs för att ett foto ska ändra karaktär och ton egentligen. Lätt att glömma när man står där och knäpper.

    Liked by 1 person

  3. Hej, så kul att du fick mandarinanden på bild! Jag läste om den så sent som igår, den siktades i Ludvika där jag bor, många fågelentusiaster hade samlats. Och nog kan man ju säga att den är färgglad och vacker.

    Liked by 1 person

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s