Nästan en helt vanlig fotorunda

22

En nästan helt vanlig dag…

Vi kom hem på eftermiddagen efter att ha hämtat sonen i ett stormigt Rättvik. Molnen susade snabbt förbi på den blå himlen och träden vajade yvigt av vindens framfart. Kände ändå att det där just-så-typiska-och-härliga-suget-att-ut-och-fota kom över oss. Tankar kring plats och mål snurrade i våra huvuden och vi valde till att börja med en plats där fåglar trivs. Och varför tveka?? trots avsaknaden av det ljuva supervädret…

Stoppet vid ”fågelsjön” blev dock inte långvarig. Där fick vi verkligen hålla i hatten och jag ska nog vara tacksam att det blev några bilder alls, för blåsten tog med både mig och kameran flera centimetrar och decimetrar i sidled. Lyckades ändå med några bilder som jag blev nöjd med.

Färden gick vidare och målet var att söka efter den där skogen där ljuset är dovt, där solens strålar tränger ner mellan grenverken och där trollen trivs som bäst. Ja ni vet… den där vackra trollskogen som man kan finna lite då och då. Just var den fanns idag visste vi inte men vi styrde bilen mot en skog…

23

Och plötsligt så ser vi dom… ståendes en bit in från vägen står dom där och stirrar. Bilden är ju ingen höjdare men lite kul ändå. ”Känslan av att stå och glutta bakom en stam”… DET tycker jag att den förmedlar. Det jag såg i kameran var älgen i mitten av bilden och inte förrän jag kom hem och plockade upp bilden på datorn såg jag den lilla kalven till vänster i bilden. Som att slå 2 flugor i en smäll fast nästa gång hoppas jag på en lite mer fullträff ;)

24

Lyckades fånga några bilder till innan dom ångade iväg in i skogen igen. Dom är bra stora och mäktiga och riktigt coola.

25

Och, det fanns annat som var stort i den här skogen… Myrstacken!

Varför fortsätta leta trollskog… Vi kände att den här skogen ville vi utforska lite extra så vi gav oss in för att söka objekt. Och vill man och har tillräckligt mycket fotoabstinens så finner man vad som helst. Stort som smått, vanligt eller annorlunda… Spelar ingen roll.

27

26

Efter en och annan myrattack och många bilder så gav vi upp och började färden hemåt. Nöjda med dagens fototur. En av många.

28

På en av många kringelkrok-vägar bort från vår nyfunna trollskog, fann vi dessa två spatserande tranor. Dom verkade till en början inte bry sig särskilt mycket över att vi var där men efter ett tag gav dom upp och begav sig iväg. Och tänk att jag hann på dom…, nästan. Om ni någon gång har testat att fota flygande fåglar så kanske ni upptäckt att det inte är någon jätteenkel uppgift… Inte om man vill ha den där perfekta bilden. 

29

Jag fick i alla fall med 1½ trana och det är bättre än ingen alls 😉

30

Tranorna fortsatte sin färd ovan skogen och vi genom skogen. Hemåt… efter ännu en härlig fotorunda som blev lite annorlunda eftersom vi för första gången råkade på älgar. Första men absolut inte den sista för nu ska vi ut på ”älgjakt”.

Outdoor Wednesday

Our World Tuesday

Onsdagstema

Annonser

6 thoughts on “Nästan en helt vanlig fotorunda

 1. Nej det är verkligen en utmaning att få med fåglarna på bild när de flyger. Jag hade antagligen ett hundratal att sikta på men 1,5 blev resultatet då också ungefär 🙂 Härligt med älgmötet, men hu vad stora de är de där djuren!

  Gilla

 2. Vilken härlig tur ni verkar ha haft. Och nog blev det många fina foton både på skog och älgar. Tänk att det alltid finns något att ta kort på, oavsett var man hamnar. Det är ju det som är tjusningen med fotografering som intresse.

  Gilla

 3. Very nice pictures. I love the Moose through the trees – and that is the largest wood ant nest I have ever see.

  You would be welcome to link your bird posts to WBW.

  Cheers – Stewart M – Melbourne

  Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s