Helgen

143

Med inställt födelsedagsfirande vår för nyblivna 15-åring och med en sjuk sambo som blev liggandes hemma spenderade jag lördagen med en liten fotoutflykt. Siktet var inställt på att kolla stans grodstatus. Dammen uppe på Djäkneberget gapade väldigt tom från grodor så färden gick vidare mot Vallby Friluftsmuseum istället. Där spatserade jag omkring med min kamera och letade fotoobjekt och motiv.

138

Dom vackra husen går inte att tröttna på. Dom står där och är lika vackra varje år.

141

Djuren som bor där såg nöjda och tillfreds ut. En del av dom låg där lugnt och stilla och njöt av nyintagen föda ….

140

139

medans andra gick fram och tillbaka och ”plöjde” likt bonden under vårbrukets bråda dagar. 

142

En liten herre såg inte ut att uppskatta mitt besök…. Kändes extra skönt att det fanns ett staket emellan oss!

145

Och en del vände helt enkelt rumpan till mig där jag kom med min kamera. Likt mig verkade damen inte uppskatta att vara med på bild…

Väl hemma tog jag mig en runda för att se över fågellivet i vår lilla skogsdunge. Visst sjunger det i träden men långt ifrån mina höjder. Gav upp hoppet om att fånga en och annan liten pippi på bild. Fick nöja mig med små kissar istället.

144

Dagen idag har mestadels spenderats inomhus. Plockade fram några spännande filmer på Moderskeppets hemsida där jag är Guld-medlem. Vill fortsätta att se och lära men kvällen övergår snart i natt och snart väntar jobbvecka med något extra spännande som väntar på tisdag…. Mer om det i veckan 🙂

HELGBILDEN 

Annonser

19 thoughts on “Helgen

 1. Din första bild skulle jag kunna ha som fondvägg – så vacker!!!
  Och egentid, det har jag ju en hel del i veckorna, men sällan på helgen. Som egenföretagare styr jag ju min egen arbetstid en del.

  Gilla

 2. Så fina resultat av din fototur. Tackan du fotat, tyckte nog det var lika bra att visa hur det var ställt med henne. Färdig att få tillökning om det inte redan har hänt. Så sprängfylld som hon ser ut både om magen och om tuttarna.

  Gilla

 3. Åh så fint! Tråkigt att dom blev sjuka men kul för dig som tog dig hit så vi fick se det fina 🙂 Kul att få se ett ställe man besökt ett par gånger 🙂

  Gilla

 4. That was a great weekend. Looks like Spring is coming. And the trip to see the animals would have been so much fun (I had to laugh at the one turning her ‘butt’ to you!) I have so many shots of animals and birds that are accidentally taken from that angle. I don’t know why they do that , but they do. From any angle, these are beautiful though.

  Gilla

 5. Som vanligt levererar du ett gäng alldeles fantastiska bilder. Den första faller jag handlöst för. Du har gåvan för foto, du. 🙂
  Tack för din fina kommentar om min pappas bortgång. Jag beklagar din sorg, två tunga förluster på så kort tid. Livet är inte rättvist. Vi får trösta oss med att de har det bra där de är nu och jag tror säkert att de håller ett vakande öga över oss.
  Varm kram till dig.

  Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s