Missförstånd

52

Tänk så tokigt det kan bli när man är ovetande, nyfiken och kanske lite godtrogen. Eller kanske rent av lättlurad… Eller blev vi det? Gjorde vi fel köp?

Är mitt uppe i ett fotoboksprojekt… Inser ofta att man inte tittar tillbaka på sina bilder särskilt ofta, eller faktiskt egentligen inte alls… utan dom ligger där ihoptryckta på hårddisken till ingen nytta vilket förstås känns supertrist. Så vårt pågående projekt är att komponera en fotobok med bilder från vår resa till Kap Verde, november 2013.

Första dagen på plats och med himlen täckt av moln  gav oss valet att utforska byn. Efter bara några hundra meters promenad kom det fram en mycket trevlig och social kille och började berätta om ön och dess historia. Intressant och trevligt, absolut. Inte anade vi annat just då… inte förrän vi hamnade i en butik med konst och annat hantverk. Han var ju en ”mycket duktig försäljare” så klart! Där fanns mycket vackert och inte sjutton gick vi därifrån tomhänta inte… nej då. En vacker tavla kom med och som idag pryder vår hallvägg och vi gillar den. 

Den trevliga och sociala killen berättade om hur människor kom från Senegal till Kap Verde för att sälja sin konst och på så sätt tjäna ihop sin lön vilket inte upplevdes positivt då invånarna på Kap Verde vill ha sina turister för sig själva. Men han försäkrade oss om att hans konst var från Kap Verde och visst trodde vi honom. Han var ju så trevlig…

Inte förrän vi stod där nere i den lilla fiskehamnen och jag ville ta kort som jag förstod att den vackra tavlan vi köpt och hade i vår hand, var just från Senegal och inte konst från Kap Verde. En liten man satt på bryggan och förbjöd mig att fota och pekade på tavlan… Usch vad det kändes eländigt just där och då…. Vi visste ju inte…

Faktum är att vi gick tillbaka till den lilla fiskehamnen en annan dag, utan den nyinköpta tavlan, och då gick det hur bra som helst att fotografera… Gjorde vi fel eller inte??? Just då kändes så men varför… Vi tycker ju om tavlan…

Fredagstema – människoskapelser

Annonser

5 thoughts on “Missförstånd

 1. Svår fråga… Man vill ju kunna köpa det man själv tycker bäst om. Sen kan det ju kännas lite etiskt fel, men även han från Senegal behöver ju pengar.
  Roligt med fotoböcker! Jag gjorde en i julklapp till min man från vår Sydamerikaresa i somras. Beställde från Crimson och blev jättenöjd 🙂

  Gilla

 2. Konstnären från Senegal behöver säkert också pengar, så jag kan inte tycka att ni gjorde fel. Kap Verde stödde ni säkert på andra sätt genom att bo och äta där.
  Kul att ni tycker om tavlan i varje fall! :9

  Gilla

 3. Ingen lätt fråga. Välsmorda munnar finns det gott om även här i vårt land i dagens läge, och ni gjorde inte fel tycker jag då ni ju köpt i god tro, och kunde inte veta. Så njut ni av tavlan när ni tycker om den och tänk inte mera på det är min mening. Precis som med våra tiggare en del står under ligor och en del inte och har man gett ett bidrag så kan man inte anklaga sig själv att ha smort kriminaliteten. ( jag ger inte pga detta utan skänker till arbete på plats även om en del går till administration.)
  Man ger ju av hjärtat och ni köpte av hjärtat.

  Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s