Skönsång i träden och grodjakt

121

120

 Häromdagen var vi en sväng till Djäkneberget här i Västerås för att se om grodorna anlänt till vårens fortplantningsaktiviteter, för årets grodaktivitet vill vi inte missa ;). Sambon och jag ska nämligen anordna en träff med grodfotografering för andra medlemmar i Mälardalens Fotogrupp där vi ingår. Förra året besökte vi dammen flera gånger för det är riktigt coolt att både se och höra.

Några grodor såg vi dock inte till den här dagen. Dammen gapade tom på grodliv men det finns mycket annat att se på Djäkneberget. Flera av stans invånare söker sig dit med picknick, fotbollar och andra utelekstillbehör och det är riktigt mysigt att se när stan vaknar till liv och vi går ut från våra vinterbonade iden. 

117 119

123

118

Det är inte bara vi som trivs på Djäkneberget. Vattnet porlar mellan de små dammarna. Fåglarna sjunger glatt och en del poserar och stoltserar med sin fjäderdräkt framför kameran medan en del är skickliga på att skaffa sig bra kamouflage… Så fort jag såg bilden här ovan kom jag att tänka på pippin som tar ett stort steg åt sidan, in i djungelns grönska, för att slippa hamna på bild av fågelfotografen Kalle Anka (Kalles jul). Ser ni pippin? 😉

122

Igår när vi svängde förbi Djäkneberget såg vi att en och annan groda börjat lägg rom i dammen så nu blir det täta besök för att pricka in höjdpunkten. Aktiviteten varar inte så länge så nu gäller det att hålla koll och SOM vi ser fram emot denna fotoaktivitet.

Torsdagstema – I Like

Annonser

10 thoughts on “Skönsång i träden och grodjakt

  1. Grodor är något som jag inte tror finns här i trakten. Fast säker är jag inte, får kolla upp det närmare.
    Vilka grodarter finns i era vatten? Är det mest naturfotografering ni fotoklubben sysslar med. Fina bilder. Kanske kommer det några grodor senare i vår?

    Gilla

  2. Åhh, jag gillar grodor, jag hade gärna följt med er på grodspaning! Jag hoppas få se några bilder framöver. Bilderna i det här inlägget är fantastiskt fina, och jag såg fågeln, men fick titta till lite extra!

    Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s