Nytt och gammalt

91Sambon och jag har gått med i Mälardalens fotogrupp, en mötesplats för oss som diggar foto. För någon vecka sedan deltog vi för första gången på en fototräff. Mötesplatsen denna kväll var Anundshög i Västerås.

Anundshög är Sveriges största gravhög. Den är 9 meter hög och har en diameter på 64 meter. Anundshög är från tiden 900-talet e.Kr. Högen är byggd på ett bottenlager av lera. På lerlagret har den döde bränts. Resterna har sedan täckts med ett röse av stenar, som täcktes med grästorvor och jord. Många människor deltog i arbetet med att bygga Sveriges största gravhög.
Sambon och jag såg dimman komma och åkte därför dit lite tidigare och hann med att dokumentera slöjorna som svepte in och som sen försvann nästan lika snabbt. Dimman gav en spännande och mystisk känsla över den gamla gravplatsen. En bra plats för att möta nya härliga bekantskaper. Framöver väntar ännu fler fototräffar vilket vi ser fram emot.
Annonser

15 thoughts on “Nytt och gammalt

  1. Oj, vilken spännade bild och intressant historia !! Ja, ni gjorde helt rätt som åkte dit lite tidigare så att du fick med dimman. Blir ju lite extra kusligt. Låter kul att vara med i en fotogrupp, att umgås med och dela kunskaper med varandra 🙂

    Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s