Jag vandrar vidare…

10,1och gör slag i saken, tar till mig av Nalle Puh´s kloka citat:

”Om du alltid säger ”vi får se” händer det aldrig någonsin någonting.” – Nalle Puh, A.A. Milne

Min framtid som sjuksköterska i dagens Sverige ser ljus ut. Det är en tid där jobben ligger framför mina fötter och det går att välja utefter önskemål, behov och lön. Jag tog tag i saken och istället för att vara kvar och vara en bitter kärring söker jag mig nu vidare. Vidare långt utanför landstingets väggar. Kanske kommer jag tillbaka… men då genom någon annan arbetsgivare. 29 år har jag traskat och varit landstinget till lags men nu får det faktiskt räcka och jag ser bara ljust på min framtid. I början av juni står jag utan jobb och finns till arbetsmarknadens förfogande men jag är långt ifrån orolig. Jag har god tid på mig att fundera vad jag vill med min framtid.

Att jobba som sköterska är ett givet val eftersom det är mitt yrke. Ett yrkesval som jag är stolt över, som jag utövat i snart 24 år. Jag är stolt över det jag gör och känslan jag får när jag får den där klappen på kinden, ett varmt tack, en hälsning, en tacksam blick från mina patienter. DEN känslan och värmen gör mig än mer stolt och jag känner att jag är betydelsefull och gör en bra insats för dom som behöver min hjälp. 

Däremot har jag tröttnat på landstingets personalpolitik men tänker inte skriva mycket mer om det eftersom det duggar tätt med artiklar i media just nu. Artiklar och TV-inslag om mig och mina sköterskekollegor runt om i landet. 

Det jag kan säga är att jag är stolt och känner att jag gör ett val som jag mår bra av.

11,1

Så nu vandrar jag vidare och vad som finns bakom kröken det kan bara framtiden utvisa.

Tjing

5 thoughts on “Jag vandrar vidare…

 1. Wow! nu blir jag imponerad av dig, fast det har jag väl alltid varit i och för sig. Men att ta steget och säga upp sig är strongt! Jag vill göra detsamma, av andra själ än dina, men ändå ta steget. Jag blir sjuk att vara på min arbetsplast, men måste vara där för att ha förmåga att söka nytt. Jag är ensamstående vilket gör mig väldigt sårbar, så jag läser ditt inlägg med stor beundran och jag önskar dig STORT LYCKA TILL! Kram

  Gilla

 2. Heja dig! Du har alla möjligheter att få bättre arbetsförhållanden och lön! Gillar de nya vindar som blåser hos dig och önskar dig en riktigt skön helg!

  Gilla

 3. Du gör helt rätt! Stort lycka till!
  Av olika anledningar avvaktar jag att sluta inom landstinget, de nya privata bolagen är inte alltid de bästa här i stan, men vi får se…det är stor turbulens nu överallt!

  Gilla

 4. Men vad kul att du tar klivet! Man ska följa hjärtat annars blir man bara olycklig! Hoppas att du hittar nåt riktigt roligt ställe att jobba på i fortsättningen.
  Och du, underbara bilder!!!!
  Ha det gott.
  Kram

  Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s