Jag har hört….

…på radion idag… Att vi har solsken, över hela vår stad…

Men NEJ NEJ…, det har vi inte alls det! Vi har grått och grått och grått väder och solen lyser verkligen med sin frånvaro. Jag riktigt längtar efter soliga dagar med takdropp och värmande solstrålar, vårluft och spirande grönska….

OJ OJ, vad det lär dröja. Kanske inte solen, men det andra… Den grönskande naturen som slår ut i blom och med varierande gröna nyanser på våra träd. Vår natur som fortfarande är täckt av snö är inte riktigt redo ännu och dessutom har vi ju inte klivit in i vår första vårmånad riktigt ännu. Men snart….

281

279

Och faktiskt så har jag hört …. Jag har hört en fantastisk skön musik från vår natur…  

Jo då, det är sant.

På min promenad i Falun förra veckan så hörde jag… Jag hörde fåglarnas vårkvitter och plötsligt kände jag vår i luften.  Det blev så påtagligt just där och då…

280

276

Och minnen kom fram… Underbara minnen från mina ridturer på min underbara ponny. Ridturer hon och jag gjorde i vår ensamhet. Turer i skogen med vårens alla läten och dofter svävande omkring oss och jag njöt till 100% och jag är säker på att min Filura njöt precis lika mycket. Och just idag, just nu… så kan jag sakna den där känslan, den där fantastiska upplevelsen vi hade tillsammans. Men hur som helst så finns känslan och minnena kvar inom mig och jag kan ta fram dom och njuta när helst jag önskar.

282

Våren är min absolut bästa favoritårstid.

Jag fullkomligt älskar våren. Jag älskar att se naturen vakna till liv…. att känna den annalkande värmen som sakta smyger sig fram. Jag fullkomligt älskar vårens dofter och färger.

Våren, kärlekens årstid. 

277

278

Men innan våren anländer på riktigt så får vi vanka vidare i snötäckt natur och ta vara på annat härligt. Kanske är just DU en person som älskar vintern, snön och kylan… För alla är vi olika och vi lever trots allt i ett land som har lyxen att ha fyra olika årstider. Och tänker vi efter så har varje årstid något positivt att erbjuda (mer eller mindre….) Så ut och njut!! Själv tar jag nog och går i ide tills våren kommit för att stanna =) …… (skämt)

Our World Tuesday

Around the World

Outdoor Wednesday

Annonser

18 thoughts on “Jag har hört….

 1. Härliga vinterbilder och trots att jag bor i ett vinterland så har jag aldrig lyckats, har inte ens sett, med sådana ankbilder – bara ankorna i dammen.

  Håller med dig om att våren är underbar nu gillar jag verkligen vårvintern – påsken med fiske, grillning och annat samtidigt som solen steker på isen … snart. =)

  Tack för din kommentar och visst var solen stark men det blåste en hel del från havet så jag kände inte solstrålarna förutom i ögonen och kameran.

  ha en bra vecka själv.

  Gilla

 2. Hej, kikar in och lämnar spår. Vilka fina foton du tar, ser att du gillar detaljer så som jag 🙂 Din bild med grenarna i snön i det här inlägget gillas. Har tagit liknande. Mannen tycker jag e tokig och förstår inte alls vad jag håller på med när jag fotar kvistar och grenar i snön..haha
  Ha det gott!

  Gilla

 3. Ja det känns som vi kan detta nu. Tittar ut genom mitt fönster och ser vindarna ta i, fragment av snöflingor…och jag vet att det är kallt…hujedamig. Blir nog mest en innesittardag idag. Härlig bildserie där den övertäckta bänken sticker ut.

  Vh

  Gilla

 4. Wonderful Photos and wonderful text….warms just like the spring sun!!!
  The spring time is also a favourite of mine….longing for the warming sun and longer days…and this spring is going to be something special, my favourite season together with the most beautiful loving person…and many more there will be too 🙂
  <3<3<3

  Gilla

 5. Stackars små änder i snön kan inte va så trevligt de måste nog frysa.
  det var fina vinterbilder men nu räcker det med snö tycker jag vill ha vår.
  Ha en fin kväll
  Kram Meta

  Gilla

 6. Jag är en vinter och snömänniska när det nu är årstid för det. Men t.o.m. jag börjar bli lite trött på all snö… Jag vill ha sol! Jag vill höra takdroppet. Fåglarna har börjat viska om att våren är antågande. Det här jag på deras sång. 🙂
  Våren är underbar, men det känns alltid som den är kortare än dom andra årstiderna.

  Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s