Sjung om studentens lyckliga dar

….. ja det gjordes många gånger under fredagen i Västerås och säkert på många andra platser också. Och visst ska det sjungas för det är FEST!!!

Men innan den stora dagen har det varit månader, veckor, dagar, timmar, minuter … av förberedelser och planering. Men visst är det värt det. Det är värt allt för hur mycket får vi inte tillbaka av att se allas lycka och glädje och uppskattning.

Planeringen började egentligen redan i vintras när det skulle beställas studentmössa och det stod inte på förrän det var dags att välja klänning och skor och ytterligare en klänning att ha på kvällen…. Ja oj vad det har provats och våndats och ajajaj vad ont i fötterna jag har fått som sprungit med på alla provrundor….

Sen var det inbjudningskort och matplanering. Tårtorna, ett tungt problem då vår fantastiska tårtmakare befinner sig utomlands… men sen fick jag beskedet att hennes underbara mamma kunde hjälpa oss och en megastor bautasten släppte från mitt bröst och kolla in på bilden som kommer längre ner, vilka konstverk. Och dom var inte bara makalöst vackra att beskåda, dom var supergoda också.

Den stora dagen kom och vädret var absolut på topp. Vädret, som varit ett hett ämne de sista veckorna och med tanke på att helgen innan var kallare än vad julafton var senast…. så kändes det extra jobbigt för inte ville väl någon ta studenten iklädd toppluva och vinterjacka… Men så blev det inte, tack och lov.

Här i stan åker alla studenter traktor och vagn genom stan, så efter kramkalas och gratulationer var det dags att bege sig av och vi åkte också ner en stund för att kika på alla studenter men pressen att hinna hem före våra gäster hängde över så strax efter blev det hemfärd.

Efter SKÅL och Hurra-rop för vår student Malin så intog vi mat och tårta och njöt av den fantastiska dagen. Malin skrev sen ett inlägg i fb att ”nu kunde hon dö lycklig” för denna dagen var den bästa i livet (hittills) och då har vi alla lyckats.

Studentdagens förberedelser och stress underlättades av att min älskade syster hjälpte till och hämtade alla tårtor och väl hemma fick vi hjälp att fixa det sista. Så summa summarum är, en perfekt dag att minnas och som jag så innerligt hoppas och önskar att alla studenter fick.

Nu har vi avklarat 2 av 3 studenter. Om 7 år är det dags igen =)

Som jag undrar vad dessa två underbara barn tänker på… Det är lilla sonen Rasmus och kusin Ebba som står och tittar på alla studenter när dom befinner sig på traktorvagnen. Är det längtan??? Eller är det en fasa???

Annonser

2 thoughts on “Sjung om studentens lyckliga dar

  1. Härlig retro-stämning i några av bilderna, gillas 🙂 Om 4 år är det dags för vår första student. Hon går ut 8:an i övermorgon, vart tar tiden vägen…

    Gilla

Tack för att Du förgyller min dag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s